KURSLEDARE

Jag har varit intresserad av fotografering sen tonåren, men det var först i slutet på 80-talet som jag insåg att jag kunde jobba som fotograf. 1988 registrerade jag min firma och har sen dess jobbat med fotografering och filmproduktion.

Jag kallar mig allroundfotograf eftersom jag inte har nischat mig som t ex reportagefotograf eller reklamfotograf. Mina fotouppdrag består vanligtvis av porträtteringar, produktfotografering eller dokumentation av händelser.

I mitten på 90-talet höll jag kurser på ABF, då var allting fortfarande analogt och jag lärde ut svart-vit framkallning och nybörjarfoto. Jag har även varit kursledare på Vuxenskolans fotokurser. Numera håller jag fotokurser i egen regi.

Det finns ett ganska stort utbud av fotokurser i Stockholm, men min upplevelse är att det saknas någon som i lagom tempo går igenom grunderna. När du förstår funktionen på slutaren och bländaren och skillnaden på olika brännvidder kommer du ha mycket större möjligheter att påverka dina bilder.

Min vision är att ge mina deltagare grundkunskaper om fotografering och kamerans funktioner som hjälper dem att gå från att bara ”ta kort” till att fotografera.

Välkommen!
Kent Hirsch