LIGHTROOM – NYBÖRJARE

Jag håller på att sammanställa en nybörjar-/introduktionskurs i ”Lightrom för nybörjare”. Syftet med den kursen är att berätta hur tanken med Lightroom är och hur man använder grundfunktionerna. LR (ADOBE) är ett prisvänligt och bra program för dig som vill få mer ordning på alla dina bilder och kunna redigera dom på ett enkelt sätt. Anmäl ditt intresse så kontaktar jag dig när första kursen har går igång.


Lightroom-kursen är en kurs för de som inte använt LR men som vill lära sig grunderna så att man kan börjara sortera, namnge och redigera alla sina bilder. Vi tittar även på hur man gör uskrifter och ett enkelt web-arkiv.

Lightroom är ett bildprogram från ADOBE som även har programmet Photoshop. Fördelen med LR är att det innehåller både bildhantering (import, sortering, namngivning) och bildredigering. Dessutom finns funktioner för utskrift, webbarkiv och fotoböcker.

Ambitionen med kursen är att du ska förstå programmets upplägg och funktion. Du ska kunna importera, sortera och namnge dina bilder. Lära dig grundläggande redigeringsfunktioner så att du kan förbättra dina bilder samt olika exportmetoder.

Upplägg

Inledningsvis berättar jag om Lighroom till ett bildspel. Sen varvar jag det med att utföra olika moment i LightRoom som du kan se på en stor bildskärm. Tanken är att du sen utför samma moment på din dator, medan jag går runt och instruerar. Självklart kan du ställa frågor under kursen men det finns inte tid att studera andra funktioner än de som är med i studieplanen.

Krav för deltagande

  • Du måste ha med dig en egen laptop/bärbar dator med fungerande ABOBE LightRoom CLASSIC installerat.
  • Du måste ha grundläggande kunskaper i din dators funktioner/operativsystem.

I samband med att jag klickar på ”Skicka anmälan” samtycker jag till att Hirsch Kurser samlar in mina uppgifter via detta formulär. Uppgifterna används för information och erbjudanden från Hirsch Kurser.